در رویداد چهارشنبه های اقتصادی صبح امروز کرمانشاه مطرح شد؛

کرمانشاه از رتبه‌های برتر تولید چغندر قند کشور است | نیازمند راه‌اندازی کارخانجات جدید قند هستیم

ایرسا- استاندار کرمانشاه گفت: توسعه کشت چغندر قند، نیازمند راه‌اندازی کارخانجات جدید و افزایش ظرفیت واحدهای موجود است.

 

به گزارش ایرسا آنلاین، دکتر منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه امروز در راستای طرح چهارشنبه های اقتصادی در نشست بررسی توسعه کشت و فرآوری چغندر قند که با حضور معاون اقتصادی، رئیس فرماندار قصرشیرین، سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیرکل راهداری، مدیران عامل کارخانجات قند بیستون و اسلام‌آباد غرب و نمایندگان کشاورزان با اشاره به افزایش سطح زیرکشت چغندر قند در غرب استان، بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق برای تأمین زیرساخت‌های لازم و جذب حداکثری محصول کشاورزان تأکید کرد.

وی با بیان اینکه سامانه گرمسیری یکی از دستاوردهای مهم سفر مقام معظم رهبری به استان است که زمینه توسعه پایدار کشاورزی در غرب کشور را فراهم کرده، گفت:منابع آبی این طرح پایدار است و حداقل تا ۲۰ سال آینده قابل اتکاست؛ این مزیت بزرگ باعث افزایش انگیزه کشاورزان برای کشت محصولات اقتصادی به‌ویژه چغندر قند شده است.

استاندار کرمانشاه افزود: افزایش تولید چغندر قند علاوه بر ایجاد ارزش افزوده برای کشاورزان، جایگاه استان را در تولید این محصول استراتژیک به رتبه‌های برتر کشور ارتقا داده است.

READ  بستر راه‌اندازی پایانه صادراتی دام زنده در کرمانشاه وجود دارد / روند برگزاری جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی منظم باشد

وی با تأکید بر ضرورت ایجاد کارخانجات سوم و چهارم قند در استان خاطرنشان کرد: با روند رو به رشد کشت چغندر، ناگزیر هستیم کارخانجات جدید را راه‌اندازی کنیم. این موضوع در سفر رئیس‌جمهور نیز مطرح شد و استان آمادگی کامل برای جانمایی و اجرای این پروژه‌ها دارد.

دکتر حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود توسعه و افزایش ظرفیت کارخانجات موجود بیستون و اسلام‌آباد غرب را یک اقدام کوتاه‌مدت و ضروری دانست و از مدیران این واحدها خواست این موضوع را در اولویت کاری خود قرار دهند.

وی همچنین خواستار هماهنگی و همکاری بیشتر با کارخانجات قند خارج از استان شد و گفت: سال گذشته بخشی از محصول کشاورزان استان توسط کارخانجات استان‌های دیگر جذب شد و امسال نیز لازم است این همکاری تداوم یابد تا هیچ محصولی روی زمین نماند.

READ  رسالت اصلی ما تامین امنیت غذایی مردم با تامین ذخیره سازی و توزیع مناسب و به موقع کالاهای اساسی مورد نیاز مردم است

مدیر ارشد استان با قدردانی از تلاش‌های مدیران عامل کارخانجات قند، فرمانداران و جهاد کشاورزی استان گفت: توسعه کشت و فرآوری چغندر قند می‌تواند به طور جدی در افزایش درآمد کشاورزان، تغییر شاخص‌های اقتصادی استان و رونق بخش‌های مختلف مؤثر باشد. با عزم و همکاری همه دستگاه‌ها، استان کرمانشاه می‌تواند در این بخش به توفیقات بیشتری دست یابد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد:
توسعه کشت چغندر قند در کرمانشاه/ تولید ۱.۵ میلیون تن محصول در سال

سعید کریمی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این نشست گفت: به دنبال حمایت‌های ویژه استاندار و استقبال کشاورزان، کشت چغندر پاییزه و بهاره در استان رشد چشمگیری داشته است.

READ  صنعت ایران در بیم و امید به سرمی‌برد

وی با اشاره به جایگاه ویژه کرمانشاه در تولید چغندر قند کشور افزود: در حال حاضر حدود یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول چغندر در استان تولید می‌شود که ارزش افزوده‌ای بالغ بر دو همت برای کشاورزان به همراه داشته است.

کریمی خاطرنشان کرد: انتقال کشت از بهاره به پاییزه در مناطق گرمسیری استان، نقش مهمی در بهره‌گیری از آب سبز و افزایش بهره‌وری داشته است. به گفته او، محصول چغندر به دلیل اقتصادی و تجاری بودن، مورد استقبال گسترده کشاورزان قرار گرفته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از پیگیری جدی برای احداث کارخانه‌های سوم و چهارم قند در استان خبر داد و گفت: با حمایت استاندار و مسئولان، به‌زودی شاهد کلنگ‌زنی واحدهای جدید خواهیم بود.

READ  افتتاح و بهره برداری از ۵۲ میلیار ریال پروژه راهداری و حمل و نقل جاده ای

همچنین در این نشست فرماندار قصرشیرین، مدیران عامل کارخانجات، نماینده کشاورزان نیز موضوعات مختلفی درباره کشت پاییزه این محصول بیان کردند.

 

پایان خبر/