افزایش دو برابری کشت کلزا در استان کرمانشاه

به گزارش ایرسا آنلاین، فرهاد شریفی اظهار کرد: کلزا یک محصول استراتژیک در کشور محسوب میشود زیرا این دانه روغنی در تناوب کشت با گندم سبب تقویت خاک، کاهش آفات و بیماریها، استفاده بهینه از آب و در نهایت افزایش تولید گندم میشود.
وی افزود: کشت مداوم گندم در زمین باعث کاهش توان افت قابل توجه میزان تولید گندم میشود از این رو برای جلوگیری از این روند باید محصول دیگری را در تناوب کشت گندم به عنوان کشت جایگزین در نظر داشت و بررسیهای علمی نشان میدهد دانه روغنی کلزا بهترین نوع محصول در این زمینه است.
شریفی بیان کرد: کلزا یکی از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن و ۲۵ تا ۳۵ درصد پروتئین میباشد که به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیراشباع و درصد اندک اسیدهای چرب اشباع شده همانند زیتون جزو با ارزشترین روغنهای خوراکی است.
به گفته وی پروتئین موجود در کنجاله کلزا نیز در تغذیه دام و طیور استفاده میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰