یک متخصص تغذیه:

آش ترخینه؛ در فصل سرما بدنتان را گرم نگه‌می‌دارد

ایرسا- یک متخصص تغذیه در کرمانشاه در خصوص تغذیه در فصل سرما، گفت: غذاهای محلی مانند «ترخینه» که حاوی پروبیوتیک است و می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن کمک‌کننده باشد.

 

به گزارش خبرنگار ایرسا آنلاین، تغذیه در فصل سرما تأثیر زیادی را در سلامتی بدن ما دارد. استفاده از مواد غذایی که می‌تواند بدن را گرم کرده و عملکرد اندام‌ها را بهبود بخشد، بسیار مهم است. با ورود به فصل پاییز و کاهش محسوس دما بهتر است شما نیز به فکر یک رژیم غذایی سالم برای این فصل از سال باشید.

درصورتی‌که تغذیه در فصل سرما اصولی باشد قطعاً بدن شما کمتر مستعد بیماری و سرماخوردگی خواهد بود. یحیی پاسدار متخصص تغذیه در کرمانشاه در خصوص تغذیه در سرما به خبرنگار فارس، گفت: باتوجه‌به تغییر دما و احتمال انتقال بیماری‌های ویروسی و میکروبی در بین افراد، توصیه می‌شود سیستم دفاعی بدن را تقویت کنید.وی ادامه داد: این نوع غذاها لازم است حاوی انواع ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و آمینواسیدهای لازم برای افزایش سیستم دفاعی بدن باشند تا با تأثیر انواع ویروس و باکتری‌ها مقابله کند.این متخصص تغذیه در کرمانشاه خاطرنشان کرد: برای این منظور توصیه می‌شود از غذاها و مایعات گرم بیشتر استفاده شود. استفاده از سوپ‌ها و آش‌ها و بعضی از غذاهای محلی مانند ترخینه که حاوی پروبیوتیک باشد و می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن کمک‌کننده باشد.وی توصیه‌ای هم بر استفاده از بعضی از نوشیدنی‌های گرم مانند شیر گرم و ولم داشت و اضافه کرد: شیر حاوی انواع پروتئین، ویتامین‌ها و املاح مختلف است که می‌تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند، به‌ویژه در کودکان که این شیر سبب رشد و تقویت سیستم دفاعی بدن می‌شود. پاسدار همچنین بر استفاده از مایعات سالم، آب‌میوه تازه و شیر ولم در میان‌وعده‌ها توصیه کرد و افزود: استفاده از غذاهای پروتئیتی هم می‌تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند استفاده از تخم‌مرغ، پنیر و انواع گوشت‌ها از دیگر توصیه‌های این متخصص تغذیه در راستای تقویت سیستم دفاعی بدن در فصل سرما بود و گفت: افراد ضعیف لاغر که سیستم دفاعی ضعیف‌تری دارند می‌توانند از مکمل‌ها تغذیه‌ای همچون ویتامین‌ها، مولتی‌ویتامین‌ها و شربت‌های تقویت کننده سیستم دفاعی و ایمنی بدن استفاده کنند.

ترخینه، غذای محلی کرمانشاهی‌ها در فصل سرد سال

ترخینه یکی از سوپ‌های محلی و معروف کرمانشاه است که در تهیه آن از گندم و دوغ استفاده می‌شود و به صورت گلوله های خشک شده و آماده عرضه می‌شود و در استان کرمانشاه به عنوان یک غذای دارویی جهت مداوای سرماخوردگی بین مردم طرفداران بسیاری دارد.درمان آنفولانزا و سرما‌خوردگی؛ تقویت عمومی سیستم بدن دارای پروتئین بالاتقویت عضلات بدن؛ انرژی‌زا؛ منبع کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D؛ دندان‌ها و استخوان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند؛ تقویت بینایی خون‌ساز و رفع کم خونی شدید؛ دارای ویتامین A بالا؛ موثر در تقویت قلب و عروقدارای سرو تونین بالا و مبارزه با افسردگی؛ بهترین غذا برای زنان باردار؛ تقویت گوارش و تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر از جمله مهمترین مزایا و خواص ترخینه است که از سوی متخصصان و صاحب‌نظران بیان شده است.
مادران کرمانشاه برای تهیه این آش، ترخینه‌ها را با آب سرد خوب می‌شویند تا کاملا تمیز شوند سپس ترخینه‌ها را در قابلمه ریخته سپس آب جوش را به ترخینه‌ها اضافه کنید تا روی آن‌ها را بپوشاند. حبوباتی که مورد علاقه مزاج خانواده است را به ترخینه‌ها اضافه می‌کنند. سبزی آش یا اسفناج خرد شده را همراه با پیاز داغ به مواد اضافه و به مواد داخل قابلمه نمک و زرد چوبه را اضافه کرده و بعد از آن صبر‌ می‌کنند تا آش کاملا بپزد و جا بیفتد. هرچه آش بیشتر بپزد ترخینه‌های خشک بیشتر باز و لعابی می‌شوند و دوغ آن بیشتر بیرون می‌آید که بسیار لذیذ‌تر می‌شود.