نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تاکید کرد: 

لزوم کارآفرینی در بخش کشاورزی

ایرسا_ رئیس شورای ملی نخود ایران در وبینار «کارآفرینی در کشاورزی» که با همکاری گروه مدیریت و کارآفرینی دانشکده اقتصاد و کارآفرینی و دانشگاه رازی برگزار شد، گفت : یکی از بخشهای اساسی اقتصاد، "کشاورزی" به شمار می رود اما چیرگی صنعت بر کشاورزی در جهان سوم باعث شده این بخش رشد کمتری داشته باشد.

به گزارش ایرسا آنلاین، ناصر مرادی ادامه داد: امروزه تحولات صورت گرفته در بخش کشاورزی لزوم توجه به توسعه کارآفرینی کشاورزی را آشکار کرده وکشاورزی هدفمند براساس نیازهای موجود و آمار بالای بیکاری لازم است.

وی گفت: باید مدلهای توسعه کارآفرینی در آموزش کشاورزی ، شناسایی و اولویت بندی موانع توسعه ی کارآفرینی، سیاستهای کلان و تدوین استراتژی های ناپایدار صورت گیرد.

وی ادامه داد: جهانی شدن ، رشد جمعیت، دگرگونی در بازار کار کشاورزی، امنیت غذایی و رقابتی شدن بازار، عواملی هستند که ضرورت کارآفرینی در کشاورزی را نمایان می سازد.

ناصر مرادی افزود: یکی از نمونه های کارآفرینی و تنوع درآمد در روستا، گردشگری کشاورزی یا مزرعه‌ است که به کشاورزان و روستائیان در رسیدن به یک درآمد ثانویه کمک می‌کند.

وی معتقد است، در واقع فعالیت‌های وابسته کشاورزی و دامداری و هرآنچه در یک مزرعه انجام می‌شود، برای جذب گردشگران مورد استفاده قرار می‌گیرد و علاوه بر ایجاد درآمدی پایدار برای کشاورزان و دامداران، روشی برای رونق و آبادانی مناطق روستایی، روش جدیدی برای تأمین جذب گردشگری است.

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران توجه به صنایع تبدیلی را راهکار دیگری در بخش کارآفرینی کشاورزی دانست و گفت: مشکل عمده کشاورزان در مناطق مختلف، بیکاری‌های دائمی ‌و فصلی، از بین رفتن محصولات در بازه زمانی معین است. وی گفت: صنایع تبدیلی باعث ایجاد ارزش افزوده، ایجاد اشتغال، افزایش درآمدهای ارزی ، استفاده بیشتر از محصولات کشاورزی و جلوگیری از اتلاف محصولات خواهد شد.

رئیس شورای ملی نخود ایران یکی از موانع افزایش کارایی آموزش عالی را “فاصله جغرافیای ایجاد شده بین محیط آموزشی و محیط واقعی کشاورزی” عنوان کرد و گفت این امر خود به خود منجر به ایجاد موانع دیگری در زمینه ارتباط دانشجویان و در نتیجه فارغ التحصیلان کشاورزی با کسب و کارهای مرتبط با کشاورزی می گردد.

مرادی در پایان به لزوم افزایش همکاری و هماهنگی دانشگاهها با بخش خصوصی بویژه اتاق بازرگانی ، شورای ملی نخود ایران و کانون کارآفرینی کرمانشاه اشاره داشت و گفت با انعقاد تفاهم نامه هایی در این زمینه موجبات اشتراک گذاری علم و تجربه فراهم خواهد شد.