ضرورت راه اندازی موسسه رسانه ای در وزارت نیرو

ایرسا- هر سازمان یا شرکتی دولتی یا خصوصی در برنامه های ارتقا ، رشد و توسعه خود نیاز مبرم به دریافت و شناسایی نظرات و دیدگاه های مشتریان و مخاطبان خود دارد تا از این طریق بتواند بهتر و توانمندتر ظاهرشده و انتظارات ٱنها را به نحو مطلوب برآورده کند. از سویی دیگر چشم انداز، ماموریت و دیدگاه های مسوولین شرکت یا سازمان خود را به مشتریان و مخاطبان خود به نحو مطلوب و شایسته انتقال دهد و رابطه ای سالم و دوسویه و قوی برقرارگردد .

به همین منظور سازمان ها واحدی به نام روابط عمومی و اطلاع رسانی را در چارت مدیریتی سازمان خود تعریف کرده تا با استفاده از ابزارهای لازم ارتباطی و رسانه ای ، فعالیت مورد نظر خود را با هدف مشخص و تبیین شده به پیش ببرد. روابط عمومی نیز با استفاده از رسانه ها وکانال های ارتباط جمعی و توان و خلاقیت کارشناسان و نیروهای خبره خود، هدف سازمان را جامعه عمل می‌پوشاند.

یکی از این ابزارها، رسانه های جمعی مکتوب هستند که امروزه به صورت مکتوب و همزمان الکترونیکی منتشر می‌شوند. در این حوزه شهرداری تهران سال هاست با راه‌اندازی مجموعه‌ی بزرگ رسانه ای و نشر روزنامه های مکتوب و مجازی ” همشهری ” گام موفقی را برداشته است. سازمان هلال احمر نیز دیگر سازمانی است که روزنامه ” شهروند ” را جهت ارتباط با مردم و نهادهای مدنی و معرفی عملکرد خود و زیرمجموعه‌هایش منتشر می کند.

READ  تمام امکانات در استان برای ارائه خدمات به زائرین در برگشت از عتبات عالیات فراهم شود

اکنون ضرورت راه اندازی مجموعه بزرگ رسانه ای در وزارت نیرو و صنعت بزرگ آب و برق احساس می شود تا بتواند به بهترین شکل و با کیفیت بالا ، امر رسانه ای کردن خدمات بزرگ و مهم و زیرساختی خود را به نحو شایسته و مطلوبی ارائه نماید. این مجموعه می تواند در شفاف سازی ارتباط مشتریان ، مخاطبان ، مردم و مسولین حرفه ای عمل کرده و با تعریف اپلیکیشن ، آپارات، چندرسانه ای ها ، اخبار روزانه شرکت ها، پروژه های قابل افتتاح و بهره برداری استان ها، عکس و فیلم فعالیت ها و تهیه شده توسط روابط عمومی های شرکت های زیرمجموعه سراسرکشور، روزشمار پروژه های در حال اجرا، نظرسنجی و کسب افکار و نظر مردم و مخاطبان، درج آگهی های مناقصه و مزایده شرکت های زیرمجموعه و با ایجادکانال مستقیم ارتباطی مردم با مسوولین وزارت نیرو و مدیران شرکت های زیرمجموعه ، ارزیابی دقیق تری از فعالیت و تلاش کارشناسان و تلاشگران شرکت های زیرمجموعه در سراسر کشور را رصد و اندازه گیری کند .

READ  انتقاد نماینده اسلام آباد غرب از رأی دیوان عدالت اداری برای حذف حق مناطق جنگی

هم اکنون این خلا رسانه ای و نبود انسجام اطلاع رسانی و فرماندهی دقیق و شفاف ارتباطی و اتاق فرمان مرکزی دیده می شود. چرا که رسانه های پراکنده و متعدد و اغلب داخلی وزارت خانه و شرکت های وابسته به آن، نمی توانند امر مهم و ملموس ارتباط ، اطلاع رسانی و شفاف سازی و تفهیم مخاطبان و مشتریان را به نحو مطلوب و در بازه زمانی خود انجام دهند و همه این ماهنامه و مجله های داخلی که در وزارت نیرو و شرکت های وابسته اش منتشر می‌شوند، بدون مخاطب مانده و جایی هم به نحو مطلوب توزیع نمی شوند که دیده ‌شوند و ارتباط عملا یک سویه بوده و یک سویه می ماند.

READ  مبلغ پاداش صرفه‌جویی برق تا ۲۰ برابر افزایش یافت

حال از مسوولین روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت خانه و شرکت های بزرگ مادرتخصصی توانیر، توسعه منابع آب ایران، آب نیرو، نیروگاه‌های حرارتی و شرکت توسعه و مدیریت برق ایران انتظار می رود به فکر راه اندازی یک مجموعه بزرگ رسانه ای برای صنعت بزرگ آب و برق باشند.

به نظر می‌رسد اطلاع‌رسانی، آگاه سازی ، فرهنگ سازی و مدیریت مصرف انرژی و ارتباط مستقیم و دوسویه و حرفه‌ای با مخاطبان، مشترکین خانگی و تجاری و مشتریان سنگین صنعتی ، ضرورتی انکارنشدنی و نیاز مبرم وزارت نیرو باشد.

می تواند از توان و انرژی و تخصص کارشناسان متخصص و توانمند وزارت نیرو در سراسر کشور برای این امر استفاده بهینه نموده و در کنار آن ، تیمی حرفه ای را به این کار اختصاص داد . از نظر مالی هم مسئله راه اندازی و انتشار این موسسه رسانه ای برای این وزارت خانه به‌ صرفه بوده و هزینه ای تازه در بر نخواهد داشت، چرا که می‌توان با جذب تمامی آگهی های شرکت های زیرمجموعه خود، هزینه های فنی و چاپ ، نشر و کاغذ و دیگر هزینه ها را تامین کند.

READ  کشف بیش از ۲ هزار تن رب گوجه فرنگی احتکاری در روانسر

سال هاست وزارت نیرو و زیرمجموعه آن برای دیگر رسانه ها از جمله : صداوسیما و روزنامه ها و … هزینه های کلانی صرف می کند اما به نظر می رسد و طبق شواهد موجود و قابل دسترس و اندازه گیری، این ارتباط کارا و سازنده نبوده است چرا که اطلاع رسانی و ارتباط دوسویه، همیشگی ، مداوم و مستمر نبوده و نیست.

به نظر می رسد امر اطلاع رسانی و شفاف سازی و اقناع مخاطب و تفهیم سیاست های وزارت نیرو به مشترکین و ارائه دغدغه ها و نگرانی های مدیران صنعت آب و برق نیازمند یک مجموعه بزرگ رسانه ای است تا بتوان به چشم انداز رفیعی که برای وزارت نیرو ترسیم شده است ، رسیده و به اهداف مورد نظر خود دست یابیم.

READ  تشریح جزئیات علت فوت دانشجوی دختر یکی از دانشگاه های استان کرمانشاه

محمدآشنا عباس منش – روابط عمومی