ایرسا_ تنبیه بدنی، جیع زدن و فریاد کشیدن نه تنها هیچ تأثیری در تربیت کودکان نداره بلکه در درازمدت بچه‌ها رو پرخاشگر، مضطرب، بی اعتمادبه نفس و سرکش می‌کند.

چند ایده‌ برای تنبیه کودکان

۱ تعریف کار
حفظ کردن یک شعر، چندبار نوشتن از حروف الفبا، رنگ‌آمیزی تصاویر و یا حل یک مسئله ریاضی!

۲ انجام حرکات ورزشی
طناب بزنه و یا حرکت دراز و نشست رو ۱۰ بار تکرار کنه.

۳ کسب امتیاز
فهرستی از کارهای خونه مثل آب دادن به گلدان‌ها، گردگیری، نظافت، خشک‌کردن ظرف‌ها و … تهیه کنید و برای هر کار یک امتیاز در نظر بگیرین؛ اگر کودک شما مثلا ۱۵۰ امتیاز گرفت می‌تونه با دوستانش بازی کنه.

۴ استفاده از زمان‌سنج
اگر کودک شما برای انجام کارهایی مثل تکالیف مدرسه یا تمیز کردن اتاقش زمان زیادی رو هدر میده بهتره از زمان‌سنج استفاده کنید. اگر در زمان مناسب کارهاش تموم شد اجازه داره بازی کنه یا بیرون بره.

۵ تمرین بیشتر
این روش تنبیه به‌خصوص برای کودکانی که در درس‌هاشون ضعیف هستند مناسبه، از دروسی که ضعیف‌تره نمونه سوال تهیه و چاپ کنید تا جواب بده.

۶ قرعه‌کشی
با کودکتون صحبت کنید و فهرستی از انواع تنبیه‌ها مثل بیرون گذاشتن سطح زباله، شستن ظرف‌ها، تا کردن لباس‌ها، منظم کردن کمدها و غیره رو با کمکش تهیه کنید و روی کاغذ بنویسید و توی ظرفی بندازید و بهش بگید باید زمانی که رفتار نامناسبی داشت دستش رو تو ظرف ببره و یکی از روش‌های تنبیه رو خودش برداره.

۷ زمانی برای آرام شدن در نظر بگیرید
اگر کودک شما اوقات‌تلخی می‌کنه و رفتار مناسبی در خونه نداره، به پیاده‌روی برید و ازش بخواید تا بدود این کار کمک می‌کنه تا آرامش پیدا کنه.

۸ مرتب کردن وسایل به‌هم‌ریخته
اگر فرزند شما اسباب‌بازی‌ها و وسایل شخصی‌ش رو مرتب نمی‌کنه مخفیانه اون‌ها رو جمع‌ و از دسترسش خارج کنید و بهش بگید تا زمانی که خودش وسایلش رو مرتب نکنه حق استفاده و بازی با وسایل ر‌و نداره.

۹ تغییر زمان خواب
بچه‌ها از خواب متنفرن و دوست دارن تا توان دارن بازی و جنب‌وجوش کنن؛ بنابراین بهشون بگید که اگر رفتار نامناسبی داشته باشند باید زودتر به رختخواب برن و بخوابن و در عوض روزهایی که رفتارشون مناسبه می‌تونن زمان بیشتری بیدار بمونن.