صورتحساب های مالی هرروز بیشتر می شود، مسئولیت های خانوادگی و کاری هرروز هفته هست، هیچ زمانی برای استراحت نیست و ….
اما راه های زیاد و موثری برای کنترل اضطراب وجود دارد که می توانیم از آنها بهره بگیریم.
مدیریت اضطراب شغلی از طریق آشنایی با نشانه های آن
برای نگرانی های شغلی و به طورکلی اضطراب های درونی علائم زیادی وجود دارد؛
خسته بودن بیش از حد، بی خوابی، نگرانی های غیرمنطقی، عرق کردن، ضربان قلب نامتعارف و وحشت زدگی همگی جز نشانه های داشتن تنش، به خصوص تنش های شغلی هستند.
اختلال اضطراب، یک بیماری جدی است؛ مانند اختلالات جسمی همچون بیماری های قلبی ومیگرن یا هر بیماری جسمی دیگر.
حال باید برای غلبه بر اضطراب در محیط کاری راهکاری بیندیشیم .
برای اکثر موقعیت هایی که باعث اضطراب می شوند ، چهار روش برای مقابله با آنها وجود دارد:
اجتناب ، تغییر ، تطبیق یا پذیرش (Avoid, Alter, Adapt, or Accept).
دو مورد اول بر تغییر اوضاع تمرکز دارند. دو مورد دوم بر تغییر واکنش خود شما متمرکز هستند.
ترکیبی از این رویکردها را امتحان کنید و ببینید چه چیزی برای شما بهتر است، به خاطر داشته باشید که آنچه در یک وضعیت ممکن است یاریگر شما باشد شاید برای دیگری مؤثر نباشد قطعا افراد خیلی از موقعیت ها را در محیط کارخود نمیتوانند تغییر دهندیا از آن اجتناب نمایند بنابراین باید از رویکرد تطبیق و پذیرش استفاده نمایند.
تطبیقپذیری یا سازگاری، مهارتی تعاملی است و به توانایی یادگیری سریع مهارتها و رفتارهای جدید در پاسخ به شرایط متغیر، گفته میشود.
کسی که در محیط کار از خود سازگاری نشان میدهد، تغییرپذیری بیشتری دارد؛ و میتواند واکنشهای مناسبتری را به شرایط نشان بدهد؛ حتی هنگامی که کارها آنطور که قرار بوده پیش نرفتهاند.
این افراد معمولا چه تنها و چه در همراهی با تیمشان، عملکردی خیلی خوب دارند.
به علاوه، تقویت توانایی تطبیقپذیری، میتواند به معنای تقویت دیگر مهارت های نرم و تعاملی، مثل مهارتهای ارتباطی و مهارت های بین فردی باشد.
گاهی لازم است در صورت نیاز خود را با شرایط وفق دهید.
عناصر رابطه خوب در محل کار
درک عناصر خوب درمحل کار می تواند به شما در ارزیابی روابط خودوشناسایی زمینه هایی که میخواهید در آن عملکرد خود را بهبود ببخشید کمک کند.
روابط خوب در محل کار دارای ویژگیهای زیر است:
اعتماد:توانایی اعتماد به همکاران یک ویژگی مهم در ایجاد رابطه خوب در محل کار است.
پذیرش:پذیرش و درک یکدیگر و نقش شما در روابط محل کار یک عنصر مهم در پیشگیری از اضطراب و درنتیجه بازدهی بیشتر در محل کار است.
عضو تیم بودن:افرادی که خودر را درمحل کار شان بخشی از تیم کاری میبینند و سهم خود را از کار انجام میدهند و به تیم اعتبار میدهند در واقع محبوب تر و پویا تر هستند .
ارتباطات باز:پرسیدن سوال و همدلی و آشنایی با همکاران در جهت پیشبرد اهداف مجموعه کاری نیز یکی از اولین گام ها به سمت یک رابطه کاری خوب است .
در بعضی موارد ، شما نمی توانید در مورد موضوع استرس زا کاری انجام دهید. شاید شرایطی دارید که اکنون نمی توانید شغل خود را تغییر دهید، با وجود اینکه آن را دوست ندارید. شاید در یک ترافیک گیر بیفتید و این باعث شود تا به کارهای آن روزتان نرسید.
در این موارد ، با تطبیق دادن خود با شرایط پیش آمده، واکنش خود را نسبت به وضعیت موجود تغییر دهید .
با رعایت کردن این نکات هم راندمان کاری خود را افزایش میدهید هم حس بهتری به کار کردن در محیط کاری دارید بنابراین اضطراب کمتری خواهید داشت .
Monday, 27 March , 2023