لزوم بررسی زمان بلوغ کودکان به وسیله پزشک متخصص بسیار مهم است
به گزارش ایرسا آنلاین، بلوغ مرحله زندگی و رشد انسان هاست که باعث گذار از کودکی و رسیدن به بزرگسالی میشود.
خانوادهها میبایست به لحاظ فیزیکی و هورمونی به زمان به بلوغ رسیدن فرزندان خود توجه کنند.
نوجوانی دورهای است که فرد از دنیای کودکی به دنیای بزرگی وارد میشود. در این دوره تغییرات عمدهای در فرد ایجاد میشود که شامل تغییر و تحول جسمانی و هورمونی از یک سو و تغییر در نقشها افزایش مسئولیتها در خانواده و جامعه از سوی دیگر است.
دکتر محمود قاسمی فوق تخصص غدد و متابولیسم اطفال میگوید: بلوغ ارتباط مستقیمی با رشد قدی فرد دارد. بلوغ به سه دسته بلوغ زودرس و دیررس و طبیعی تقسیم میشود. بلوغ زودرس با ظهورصفات ثانویه جنسی قبل از سن ۹ سالگی در پسران وقبل از سن ۸ سالگی در دختران اتفاق میافتد. در بلوغ دیررس فرد دیرتر از سن طبیعی بلوغ میشود. یعنی پسر باید بعد از چهار سال و دختر بعد از ۱۳ سال علائم ثانویه جنسی را پیدا نکند.
در بلوغ طبیعی، اما قد فرد مناسب با سن اورشد خواهد کرد. بلوغ طبیعی در پسران ۱۲ تا ۱۲ سال و دختران بین ۱۱ تا ۱۲ ساله اتفاق میافتد.
بلوغ در مدت ۲ تا ۵/۲ سال طول میکشد و قد کودک بین ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر رشد میکند.
دکتر قاسمی با اشاره به اینکه کم کاری تیروئید میتواند به صورتی ارثی و اکتسابی در فرد بروز پیدا کند گفت: در سنین کودکی کم کاری تیروئید به لحاظ کاهش یادگیری و افت تحصیلی میتواند نوجوان را تحت تاثیر بگذارد که با مراجعه به پزشک و مصرف دارو بیمار به حالت طبیعی برمی گردد.
کم کاری تیروئید در صورت عدم درمان میتواند موجب کوتاهی قد شود
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰