رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه:

دستگاه قضایی خود را نسبت به امنیت و آرامش یکایک مردم استان مسئول می داند

ایرسا_ سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته کرمانشاه دکتر توسلی زاده رئیس کل دادگستری بود که به اتفاق اعضاء شورای قضائی استان و جمعی از قضات و کارکنان دادگستری و سازمانهای تابعه در نماز جمعه حضور داشتند.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه: دستگاه قضایی خود را نسبت به امنیت و آرامش یکایک مردم استان مسئول می داند.

به گزارش ایرسا آنلاین، رئیس کل دادگستری که به مناسبت هفته قوه قضائیه سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه بود ضمن تقدیر و تشکر از حضور پرشور و شعور مردم در پای صندوق های رأی و تبریک هفته قوه قضائیه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی و یارانش، با پرداختن به شخصیت تاثیرگذار شهید بهشتی یادآور شد: شخصیت ایشان به عنوان چهره برجسته نظام در خاطر همگان ماندگار است.

شهید بهشتی از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره)

دکتر توسلی زاده افزود: بی‌تردید، زیباترین و کامل‌ترین عبارات و تعابیر در وصف شخصیت این شهید والامقام را باید از حضرت امام خمینی (ره) شنید که فرمودند: «دست آمریکا از آستین این خائن ها بیرون آمد و جنایتی به مسلمین وارد کردند و کسانی را که ارزشمند بودند مثل آقای بهشتی در قوه قضاییه، به شهادت رساندند و شما شاهد بودید که تمام ارگانهای اسلامی مورد هدف بودند. لکن من به ملت ایران تهنیت عرض می‏ کنم که چنین فرزندانی را تحویل جامعه داد و در پیشگاه خدا فرستاد و باز هم ایستاده است. البته راه حق دشواریها دارد، لکن باید با کمال قدرت به پیش بروید.» (صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۶ و ۷)

شهید بهشتی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب

دکتر توسلی زاده با اشاره به دیدگاه رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای (مدظله العالی) درباره شخصیت شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی گفت: ایشان در سخنانی می فرمایند: «شهید بهشتی با اینکه از لحاظ علمی یک شخصیت برجسته‏ای بود آنچنان که در حد مقام علمی ایشان بود شناخته نشدند اما باید بگویم که ناشناخته ماندن جنبه علمی شهید بهشتی در میان عامه مردم بدلیل آن بوده است که جنبه ‏های سیاسی، بقیه ابعاد شخصیت ایشان را تحت‏الشعاع قرار داده بود و ایشان را در درجه اول بعنوان یک سیاستمدار مجرب میشناختند. بی‏شک اگر در بین دوستان فرهنگی قدیمی شهید بهشتی بروید و با آنها صحبت کنید، مشکل است که بعد قضائی شخصیت شهید بهشتی را تصور کنند. چون بعد فرهنگی او با همان عظمت در ذهن آنها مجسم است..»

انتظارات مقام معظم رهبری از دستگاه قضا

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود به انتظارات مقام معظم رهبری از دستگاه قضا اشاره کرد و گفت: ایشان انتظاراتی از دستگاه قضا دارند که کاملا به حق است و ما هم در استان در حال اجرای این وظایف هستیم. انتظارات مقام معظم رهبری از دستگاه قضا به طور خلاصه شامل موارد زیر است:

 «مردمی بودن»، «دسترسی آسان مردم به دستگاه قضا»، «تلاش برای ارتقای آگاهی و اطلاعات قضائی مردم»، «حضور مستمر و مواجهه‌ی مستقیم با مردم» و «بهره‌گیری از کمک و اطلاعات مردمی در مسائلی نظیر مبارزه با فساد»، «پیشگیری از وقوع جرم»، «احیای حقوق عامه»، «تدوین نسخه‌ی ارتقایافته و پیشرفته‌تر سند تحول قضائی»، «ضرورت بهره‌گیری از ظرفیتهای رسانه‌ای در ارائه‌ی گزارش فعالیتها»، «حمایت از تولید و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی»، «نظارتها و گزارشهای مردمی» و… .

عملکرد دادگستری استان و برنامه های مهم ابلاغی

دکتر توسلی زاده در آخرین بخش از سخنرانی خود، به مهم‌ترین اولویت‌ها و برنامه‌های دادگستری کل استان کرمانشاه پرداخت و گفت: ما برنامه هایی را به همکاران قضایی و اداری خود ابلاغ کرده و از آن‌ها خواسته ایم که برای تحقق این اهداف تمام تلاش خود را به کار بگیرند.

اجرای سند تحول قضایی

«اجرای سند تحول قضایی» یکی از برنامه های ابلاغی بود که دکتر توسلی‌زاده به آن اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین هدف این سند، کاهش نقش قوه قضاییه در زندگی مردم و طرح کمترین دعاوی در دادگستری است، زیرا در این‌ صورت پرونده‌های موجود در سریعترین زمان ممکن، رسیدگی و رضایت مردم هم افزایش خواهد یافت که البته این‌موضوع نیازمند همراهی شهروندان نیز هست.

کاهش پرونده‌های معوقه

تعیین تکلیف پرونده‌های معوقه، دیگر برنامه‌ای بود که به گفته‌ رئیس‌ کل دادگستری استان کرمانشاه در دستور اجرا قرار دارد و بر این اساس پرونده‌های ثبت‌شده معوقه باید به‌سرعت تعیین تکلیف شوند.

کاهش شعب‌ دارای موجودی غیرمتعارف

به گفته‌ وی همچنین هیچ شعبه‌ای نباید دارای موجودی غیرمتعارف یعنی بیش‌از ۲۰۰ پرونده باشد، زیرا تعداد بالای پرونده به معنی اطاله دادرسی، کاهش دقت رسیدگی و نارضایتی مردم است.

کاهش موجودی پرونده‌ها

دکتر توسلی‌زاده افزود: برنامه دیگر ما کاهش موجودی پرونده‌ها ‌است

وی با بیان این‌که ما در نیمه دوم سال ۹۸ و سال ۹۹ حدود ۱۱ درصد از موجودی پرونده‌های دستگاه قضایی استان را کاهش دادیم، اظهار کرد: بیش از سه برابر میانگین کشوری کاهش موجودی پرونده داشته‌ایم.

ایجاد صلح و سازش

دکتر توسلی زاده در ادامه به موضوع ایجاد صلح و سازش اشاره کرد و آن را کلیدی‌ترین برنامه‌ دادگستری استان کرمانشاه برشمرد و گفت: به تمام قضات، کارمندان قضایی و پلیس تأکید کرده‌ایم که در پرونده‌های اختلافات در ابتدا به فکر ایجاد صلح و سازش بین طرفین باشند مگر در مورد جرایم مهم و خطرناک که البته آن‌ها هم کمتر از ۱۰ ‌درصد کل جرایم هستند.

وی در این‌ باره همه شهروندان و به‌ویژه افراد صاحب‌نفوذ و اعتبار در استان را دعوت به همکاری برای ایجاد صلح و سازش بین شهروندان و حل اختلافات کم‌اهمیت کرد.

رئیس کل دادگستری استان در این‌ باره گفت: در سال گذشته بیش‌از ۲۲ هزار پرونده توسط شوراهای حل اختلاف استان منتهی به سازش شده‌ و ستاد مصلحین استان هم موفق شده بیش‌از ۳۳ هزار پرونده را به سازش برساند.

مدیریت پرونده‌های کثیر الشاکی

یکی دیگر از محورهایی که دکتر توسلی‌زاده به آن اشاره کرد، مدیریت پرونده‌های کثیر الشاکی بود. به گفته‌ او پرونده‌های با بیشتر از ۲۰ شاکی، پرونده پر شاکی حساب می‌شوند که درباره آن‌ها ابتدا به‌دنبال احقاق حقوق شکات و ایجاد سازش هستیم.

مدیریت اختلافات

مدیریت اختلافات و جلوگیری از وقوع جرایم بزرگ‌تر، از دیگر اولویت‌های دادگستری استان کرمانشاه است که دکتر توسلی زاده درباره آن هم گفت: در همین زمینه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در صدد کاهش ورودی پرونده‌ها و مدیریت جرایم است.

ملاقات های مردمی

وی در ادامه به ملاقات های مردمی خود در ایام هفته هم پرداخت و گفت: هیچ فاصله ای بین ما و مردم نیست و تمام مردم استان به راحتی می توانند ما را ببینند و با این رویکرد تلاش کرده ایم تا مردم به آسانی ارتباط بگیرند تا بسیاری از مشکلات را بتوانیم حل کنیم و طی ۱۸ ماه بیش از ۱۰۶ هزار نفر توانسته اند با ما ملاقات داشته باشند.

کاهش جمعیت کیفری

رئیس کل دادگستری استان در ادامه به برنامه ریزی ها برای کاهش جمعیت کیفری زندان های استان هم پرداخت و گفت: تمام تلاش و اهتمام خود را بکار می گیریم تا تعداد زندانی های کمتری داشته باشیم، چرا که زندانی شدن هر فرد تبعات منفی بسیار بدی برای او، خانواده و جامعه خواهد داشت.

به گفته‌ وی استان کرمانشاه یکی از استان‌های متفکر و پیشرو در کاهش جمعیت کیفری بوده‌ است زیرا اندیشمندانه به‌ دنبال حقوق جزایی حداقلی بوده تا دستگاه قضایی کمترین نقش را در زندگی مردم داشته باشد.

سخن پایانی

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از حضرت آیت الله علماء امام جمعه محترم کرمانشاه برای همراهی و حمایت دلسوزانه ایشان از دستگاه قضایی و تشکر از زحمات خالصانه کارکنان قضایی و اداری دادگستری استان و ادارات تابعه، گفت: دستگاه قضایی، خود را نسبت به امنیت و آرامش یکایک مردم استان مسئول می داند و از مردم عزیز درخواست دارم با دادگستری همکاری داشته باشند و با بزرگ منشی مشکلات خود را از طریق صلح و سازش حل کنند و ما را در ساختن جامعه ای آرام یاری نمایند تا در عمل به فرمایش مقام معظم رهبری که همانا کار را برای مردم آسان کردن است، اقدام نماییم.